UMEÅS HISTORIA

Expandera och beskriv lite mer om vad Hemsökta Umeå är för något  och dess mål 🙂

Platser där människor levt och dött före oss. Minnen från forna händelser som lever kvar. Har vi också platser som vi helst undviker efter mörkrets inbrott? Omvägar för att inte gå intill det gamla huset eller genom den gamla parken… Hjälp oss finna dem.

hemsokta-umea

Boken - Hemsökta Umeå

Det långsiktiga målet med Hemsökta Umeå var att samla in spökhistorier om staden och sammanställa dessa i en bok. Vi har under sommaren 2014 uppnått det målet. Att anordna guidade spökvandringar var också ett mål, något som också genomförts. Vi har även idéer om att skapa en ljudbok, DVD samt en mobilapplikation i samband med platserna som förekommer i boken.

Behöver boken visas? Bättre bild behövs här, hittade bara en lågupplöst version. Länkar till där man kan köpa boken?

Resten av världen

Överallt i världen finns berättelser om oförklarliga händelser. Gåtor och frågor utan tydliga svar. När naturen inte förser människan med ett svar vänder hon sig ibland till det övernaturliga. Berättelser om spöken och andar är ett globalt fenomen med en lång historia och har präglat vår kultur.

Alla platser har ett förflutet och många städer har ett våldsamt sådant, där människor levde och dog under hemska förhållanden. I Edinburgh, Skottland, drar sig fortfarande invånarna från att korsa den gamla stadkyrkogården under nattetid. En del av området har blivit avstängt för allmänheten på grund av de många oförklarliga händelserna som skett. Människor har berättat om att de blivit knuffade, klösta och attackerade av osedda krafter…